Kezdőlap

Innen: Gödöllő
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshezMagyar Királyi Postahivatal
Szauter Endre Vendéglő
Ferencz József tér
Gödöllői Pályaudvar
Szent Jakabi tófürdőÜdvözöljük a Gödöllő Wiki oldalán!


Ezt az enciklopédiát a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ munkatársai indították 2011 őszén. Gödöllő városához számtalan kiváló személyiség neve kötődik, műemlékek, szobrok, templomok gazdagítják.

Gödöllő gyűjteményünk gazdag anyagának segítségével állítjuk össze a szócikkeket.

Kedves Látogató, online enciklopédiánk folyamatosan épül, szívesen fogadjuk észrevételeit, megjegyzéseit a szócikkeinkhez, javaslatait újabbak megírásához!
Ön is gazdagíthatja, színesítheti az enciklopédiát, ha eljuttatja a birtokában lévő fotókat, kiadványokat, információkat!


Az alábbi e-mail címre küldheti: konyvtarwiki@gvkik.hu vagy feltöltheti oldalunkra, melyhez útmutatót talál a bal oldali „segítség” szóra kattintva.

A Gödöllő Wikipédiában jelenleg 171 szócikk található.Legújabb szócikkünk


Gödöllői Református Líceum Gimnázium Református templom

A Gödöllői Református Líceum Gimnázium épülete 1708-tól 1948-ig, az államosításig református elemi iskolának adott helyet. 1948 és 1992 között Gödöllői Állami Általános Iskolaként, majd 1955-ben felvette Petőfi Sándor nevét és Petőfi Sándor Állami Általános Fiúiskolaként folytatta működését. A református egyház 1992-ben kapta vissza az épület tulajdonjogát. A hatosztályos képzés 1992-ben indult meg, 2015-től négy osztályos képzést is indítanak.

Gödöllőnek két református temploma volt, az első egy kőtemplom, amit 1657-ben építettek, a másodikat 1744-ben kezdték el építeni. I Grassalkovich Antal gróf, a birtok új tulajdonosa a templom helyét szemelte ki kastélyának, így lebonttatta azt. Az új templom barokk stílusban épült, hagymasisakos homlokzati középtoronnyal. Felszentelése 1745. április 11-én volt. Barokk- és műemlékjellegét az 1970-es években átesett tatarozáson veszítette el. 1993-ban felújították a templomtornyot és elkészült a református lelkészlak is.

Gödöllő

Gödöllő Város díjai

Tematikus évek

Személyek

Épületek

Természeti értékek

Művészeti csoportok

Közterületek

Emlékművek

Gazdaság

Közlekedés

Üzemek

Kisebbségek

Partnerintézmények