Mezőgazdasági Gépkísérleti Intézet

Innen: Gödöllő
A lap korábbi változatát látod, amilyen Gergely Gyöngyvér Ildikó* (vitalap | szerkesztései) 2013. június 27., 09:21-kor történt szerkesztése után volt.
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

Mezőgazdasági Gépkísérleti Intézet Története

Az intézet kitelepülése Gödöllőre

Az intézet azzal is ünnepli 100 éves fennállásának évfordulóját, hogy végre beköltözhet saját otthonába, gödöllői végleges telephelyére. A Gödöllőre való végleges kitelepülés elhatározása után 1965-ben megkapta az Intézet a megszületett gödöllői gépállomás telephelyének egy részét, mintegy 8 kh területtel.

A Gazdasági bizottság 10 171/1964 sz. Kit. Hi határozatával elrendelte az Intézet kitelepítését Gödöllőre aminek 1967. december 31-re kellett volna megtörténni. E határozat alapján az Intézet elkészítette beruházási programját, összeállította az új létesítmény technológiai tervét. Az Iparterv megbízást kapott a kivitelezési tervek elkészítésére. Ezek jóváhagyása után a kivitelezés végrehajtására a Pest Megyei Építőipari Vállalat kapott megbízást 50 millió forint költséggel. A kivitelezési munkák 1966. április hónapban kezdődtek el. A központi műhelyekben végzik a gépkísérleteknél felmerülő vasipari, villamossági, asztalos, festő stb. munkákat. Itt történik az intézet gépi felszerelésének, gépjárműparkjának a karbantartása és javítása is. E munkák végzéséhez minden szükséges felszerelés biztosítva van.