Egy klasszikus – újraértelmezve
Igen, a megunhatatlan gödöllői töltött csirke! Régi kedvencünk, már nagyszüleimnél is rendszeresen került a vasárnapi asztalra. De újragondoltuk a hagyományos receptet és a kor szellemének megfelelően, reform alapanyagokkal és újszerű fűszerezéssel bolondítottuk meg.
Most csirkemell filét használtunk, amit szétnyitva alkalmassá tettünk arra, hogy a tölteléket belerakjuk.
A tölteléket teljes kiőrlésű kenyér alappal készítettük. A vöröshagymát szalonnakockán pirítottuk, majd erre került az apróra vágott gomba, répa, zöldborsó, kukorica és a csirkemáj.
Végül az áztatott kenyér és a frissen aprított petrezselyemzöld. Fűszerezésként a són és a borson kívül őrölt pirospaprika, chili, friss rozmaring került bele.
Amikor a töltelék kihűlt, azt a besózott mellfilébe töltöttük és baconbe tekerve helyeztük a sütő edénybe. Friss fokhagyma gerezdeket és egész paradicsomot dobtunk mellé. A paradicsom és a fokhagyma aromája tökéletesen harmonizál a hússal, és nem mellesleg nagyon egészséges!
Sütőben pirosra sütöttük és extra szűz olíva olajjal készített kuszkusszal, valamint friss kevert galambbegy salátával tálaltuk. És frissen készített házi bodzás limonádét fogyasztottunk hozzá! Hogy miért a bodza? Mert Gödöllőn épp most virágzik a sok-sok bodza bokor és mert nagyon finom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jó étvágyat!!