Mivel Sissi szerette az édességeket, és kedvenc édességei közé tartoztak a krémes torták, ezért mi is egy tortát sütöttünk.
Az alapja sima piskótatészta, ami Sissi kedvence volt.
A piskótára gesztenye krémet tettünk. Mivel Gödöllőn sok park van, és sok gesztenyefa, ezért azt gondoltuk, hogy ezt a jellegzetességet a tortában is érzékeltetjük. Hogy egy kicsit feldobjuk ezt a gesztenye ízt, Gödöllőre jellemző gyümölccsel, a meggyel próbáltuk különlegesebbé tenni.
A felső krém egy vanília ízű krém, ami már a királyi udvar ízét hordozza.
A torta díszítésénél két fő szempontot vettünk figyelembe. Gödöllő egyik fontos jellegzetessége, hogy a mai városi mivoltában is nagy zöld területtel rendelkezik ezért a torta tetejének nagy részét zöld marcipánnal díszítettük, ahogy a várost is elborítják a zöld parkok.
A másik vonala a díszítésünknek a királyi családra utal. Próbáltuk királyi módon, gyöngyökkel, masnival, és Sissi kedvenc virágával, az ibolyával díszíteni saját Gödöllő tortánkat.
Recept:
Piskótatészta:
szokásos módon 6 tojásból piskótatésztát készítünk
Gesztenye töltelék:
25 dkg gesztenyemassza
2 ek porcukor
1 dl habtejszín
2 ek rum
10 dkg vaj
A vajat a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a rumot és a gesztenyemasszát, jól összekeverjük, majd a kemény habbá vert tejszínnel összekeverjük.
A piskótára rákenjük a gesztenye krémet, majd magozott meggyel megszórjuk.
Vanília krém
- 2 dl tej
- 2,5 ek liszt
- 10 dkg vaj
- ízlés szerint cukor
- vaníliás cukor
A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, felfőzzük, beletesszük a vaníliás cukr
ot, sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd elkeverjük a kihűlt masszával.