Agymanók – Gödöllői Royal Pizza

20160507_223921

Ez az ínyencségekkel megpakolt, gödöllői hagyományok előtt tisztelgő étel magába foglalja a régit és az újat. Feleleveníti a császári lakodalmak fogásait, de megújítva mai korba helyezve.

Hozzávalók: (kb. 4pizzához)

-60dkg liszt( Bl80)

-3ek. olivaolaj

-2tk.só

-1ek. oregánó

-3,3dl víz

-2dkg élesztő

-1tk cukor

A tésztát vétek lenne túlbonyolítani. Egyszerű kenyértészta és kész. Dagasztógépben készítjük, majd kb duplájára kelesztjük. 4 egyforma darabra osztjuk, vékonyra nyújtjuk. Jól megkenjük pizzaszósszal és megpakoljuk a feltéttel. Többféle sajttal szórjuk, és mehet is a kemencébe. 350 fokon készre sütjük. A kemence ad egy füstösséget ami még pikánsabbá teszi, de természetesen sütőben is a legmagasabb hőfokon kisüthető.

Pizzaszósz:

Sűrített paradicsomból, dinsztelt hagymából készítjük. Kis cukorral, sóval borssal kakukkfűvel és oregánóval ízesíjük.

Feltét:

-füstölt vaddisznó sonka

-feta sajttal töltött articsóka

-szarvasgombás gouda

-erdei gomba

-fekete paradicsom

Mindenkinek Jó étvágyat kívánunk!

 

 

 

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük