Ez az ínyencségekkel megpakolt, gödöllői hagyományok előtt tisztelgő étel magába foglalja a régit és az újat. Feleleveníti a császári lakodalmak fogásait, de megújítva mai korba helyezve.
Hozzávalók: (kb. 4pizzához)
-60dkg liszt( Bl80)
-3ek. olivaolaj
-2tk.só
-1ek. oregánó
-3,3dl víz
-2dkg élesztő
-1tk cukor
A tésztát vétek lenne túlbonyolítani. Egyszerű kenyértészta és kész. Dagasztógépben készítjük, majd kb duplájára kelesztjük. 4 egyforma darabra osztjuk, vékonyra nyújtjuk. Jól megkenjük pizzaszósszal és megpakoljuk a feltéttel. Többféle sajttal szórjuk, és mehet is a kemencébe. 350 fokon készre sütjük. A kemence ad egy füstösséget ami még pikánsabbá teszi, de természetesen sütőben is a legmagasabb hőfokon kisüthető.
Pizzaszósz:
Sűrített paradicsomból, dinsztelt hagymából készítjük. Kis cukorral, sóval borssal kakukkfűvel és oregánóval ízesíjük.
Feltét:
-füstölt vaddisznó sonka
-feta sajttal töltött articsóka
-szarvasgombás gouda
-erdei gomba
-fekete paradicsom
Mindenkinek Jó étvágyat kívánunk!